SF Studios

SF Studios

Under nästan hundra år har SF Studios varit det ledande filmbolaget i Norden med huvudkontor i Stockholm, Sverige och dotterbolag i Norge, Danmark, Finland och England. Vi producerar filmad underhållning för bio, TV och hemmaunderhållning och är dessutom den ledande distributören av lokal och utländsk film på vår marknad.

Våra affärsområden innefattar: lokal produktion samt nordiska och internationella samproduktioner, distribution för bio och hemmaunderhållning, internationell försäljning, och digitala playtjänster.

Vi har en lång historia av att ha arbetat med de främsta regissörerna inom tidig nordisk film och de stora nutida kreativa talangerna, såsom Mauritz Stiller, Victor Sjöström, Ingmar Bergman, Bo Widerberg, Lasse Hallström, Bille August, Colin Nutley, Daniel Espinosa, Kasper Barfoed, Mads Mathiessen, Greta Garbo, Ingrid Bergman, Max von Sydow, Liv Ullman, Stellan Skarsgård, Joel Kinnaman, Alicia Vikander – och många, många fler.

Idag bygger vi vidare på vårt arv genom att både hitta, marknadsföra och distribuera film- och TV-produktioner med stor framgångspotential i de nordiska länderna, samt skapa produktionsmöjligheter för nya, talangfulla filmskapare. Vi skapar världar som människor vill återvända till.

Kontaktinformation
  • Sveavägen 56
  • 111 34 Stockholm
  • Telefon: +46 8 409 188 00
  • Läs mer

    Denna butik har inga erbjudanden eller kuponger.